Saturday, July 30, 2011

End Of Phase One

Hari ni hari last aku kerja di Reject Shop (or supposed to be yesterday). At first seriously, felt like nak habiskan cepat sebulan kerja. Sebulan je kot..To be honest memang penat kerja ni, i mean semua kerja penat. Now i know the real meaning of earning money. Sebelum ni, bukak handphone cari 'sayangmak' tekan button hijau and esoknya duit dah ada.(eventhouh i'm still relying on my parents) Well, this is the real reason why aku kerja. Nak merasa penat mencari duit, rasa susah jadi orang bawah. Rasa susah jadi kuli, sebab bagi aku biar aku rasa susah sekarang so that bila one day aku susah, aku taklah meraba-raba mencari, aku boleh berdiri sendiri.Insyaallah..

Rules in life: 1) Be honest with people around you
                   2) Be kind to people bcoz what you give, you'll get back.
                   3) Make so many friends as possible. Jangan memilih kawan.
                   4) Learn from others.
                   5) Hati mesti baik

And the list goes on. Banyak benda baik dalam dunia ni. It depends on us to either take it positively or negatively. To be honest aku suka fikir positif, biar buruk mana pun. Positive thinking babe! And i just had a beautiful evening with friends from Reject Shop, makan satay, sembang-sembang, taking pictures but unfortunately i didnt bring my camera. But i surely captured them in my heart to be with me forever.=)

End of phase one.
This is just another story in my life. Making friends, learning something new, being in new environment. I take it as another phase in my life. A sweet phase im sure.

p/s: currently making so called things to buy list=) 

2 comments:

ira-yoshida said...

pembelajaran tntg kehidupan yg tak ada dlm silibus kan..

sgt manis utk dikenag tp nk lalui sekali lg mmg tak lah kan..

'affanali said...

true..=)